Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης Ε.Ρ.Κ. κατά μαρτυρία του συναδέλφου Κώστα Χατζάκη SV9LN Ιδρύθηκε μετά την μεταπολίτευση για να διαλυθεί αργότερα και να λειτουργήσει σαν παράρτημα της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών.

Τον Αύγουστο του 1986 ιδρύθηκε και πάλι με την ίδια επωνυμία από 31 συναδέλφους των οποίων τα ονόματα αναφέρονται σε παλαιότερο καταστατικό της Ε.Ρ.Κ.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες ( έλλειψη στέγης - οικονομική δυσχέρεια ) η Ε.Ρ.Κ. κατάφερε μετά το 1986 να αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των μελών της όπως και τις εγκαταστάσεις αναμεταδοτών στις κορυφές της Κρήτης και όχι μόνο.

Το 2005 καταφέραμε να αποκτήσουμε την δική μας στέγη μετά από μεγάλο αγώνα σε πολύ καλό σημείο της πόλης του Ηρακλείου, προσφορά από τον συνώνυμο Δήμο. Αυτό βοήθησε να μπορέσουμε να οργανώσουμε μαθήματα για νέους, υποψήφιους Ραδιοερασιτέχνες και να δημιουργήσουμε ομάδες προσφοράς στο Κοινωνικό σύνολο.

Από το 1986 μέχρι σήμερα τα μέλη της Ε.Ρ.Κ. συμμετέχουν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, ασκήσεων ετοιμότητας και κάλυψη επικοινωνίας σε διάφορους αγώνες διεθνούς ενδιαφέρωντος.

Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης

Radio Amateur Society of Crete


Σολωμού Σολωμού Κτίριο 14Β
Εργατικές κατοικίες Αγίας Αικατερίνης
Ηράκλειο - Κρήτης
Τ.Κ. 71 307

Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης
Ταχ. Θυρίδα 1390 - Τ.Κ. 71 110
Ηράκλειο Κρήτης
rasc@rasc.gr

2810285141

Please calculate 3 plus 7.